Vaaliväittely oli aika tylsää viime kerralla. Kaikki olivat samaa mieltä. Ympäristö kuntoon ja sairaanhoitajille lisää liksaa. Ainakin sen verran, että kerralla palkkakuopasta ylös! Toimittajat vaativat konkreettisia lukuja ja edustaehdokkaat niitä myös tarjoilivat. Oli komeaa menoa!
Puoli vuotta myöhemmin ollaan siinä tilanteessa, että sairaanhoitajat saavat 11% lisää liksaa + 30e. 11% varmaan riittäisi muuten oivasti, mutta kun muutkin saa sen! En oikeastaan ole viitsinyt ottaa selville TeHyn ja Superin eroa, mutta hoitsuja kaikki.
Hallitus ja eduskunta ovat näyttäneet poikkeuksellisen suoraselkäistä toimintaa. Vaikka vaalilupaukset olivat selviä ja valtio tulee mukaan kustannuksiin, niin ensin neuvoteltiin sokkona ja sitten valtio sponsoroikin vain 150 MEur. Kunnat ovat ihmeissään.
TeHyläiset eivät ihmettele. 11% + 30e piisaisi, mutta kun lupasivat jo enemmän. Jos minun pomoni sanoisi, että saan 500e lisää liksaa, jos pysyt vielä 2kk töissä ja kahden kuukauden päästä sanoo, että hämäsin!, niin en jäisi mätänemään. Sinänsä ymmärtää noita TeHyläisiä.
En tiedä miten realistinen todellisuudessa tuollainen 400e lisää palkkaa olisi. No, saahan sitä rähistä.
TeHy aikoo lähteä joukkoirtisanoutumisilla haastamaan riitaa valtion kanssa. Mehevää. Mieleeni vaan tulee, että säilyvätkö silloin saavutetut edut? Eli jos 7v hoitoalalla työskennellyt lähtee, on puolivuotta työttömänä ja sitten hakeutuu uudelleen alalle, niin paljonko hän menettää? Ja haluaako työnantaja ottaa töihin? No, kai näitä on jossain pyöritelty. Tuli vain mieleen.
En ehkä ole silti samaa mieltä TeHyn kanssa. Mielestäni 10% palkkaa lisää (+30e) olisi melko rapea lisä (paitsi kun muutkin saa!) ja jos lisää rahaa sektorille saataisiin, niin se voitaisiin sijoittaa työllistämällä lisää hoitajia. Tekeekö raha työstä vähemmän uuvuttavaa ja kevyempää?
Näittekö sen insertin, jossa kirjastotäti vaati samalla tavalla lisää liksaa kuin sairaanhoitajatkin. Työn vaativuus on kuulemma aivan sama. Tai ei hän paljon vaativuutta painottanut, mutta tarvittavaa koulutusta kyllä. Kirjastopimun koulutus on AMK-tutkinto. Titteliä en tiedä. Mitenhän siellä ylennytään? Onko yleneminen kirjastomaailmassa sama kuin pehmeä kuivuminen hehkeästä tytystä KPÄ:ksi?
Vastaa