Uskallanko jättää Twitterin

kirjoittaja

in

Joo, puhun Twitteristä, koska X on niin huono nimi ja hankalasti käytettävä suomen kielessä.

Twitteristä on poistunut ihmisiä erilaisina aaltoina pitkin lähimpiä vuosia. Ensiksi kun Elon Musk alkoi sekoilemaan Twitterin kanssa ja sitten erilaisten kohujen, jotka useimmiten ovat olleet Muskin sekoilua, yhteydessä.

Mutta yksi ilmiö on tällä hetkellä olemassa.

Poliitikot, toimittajat ja keskeiset brändit päivystävät edelleen Twitterissä.

Ei sinulla niitä seuraajia ole

Twitteristä tulee säännöllisesti ihmisiä Threadsiin ilmoittaen, että pahaa teki jättää joku iso määrä seuraajia taakse, mutta nyt ollaan Threadsissa ja toivottavasti follaatte täällä.

Poliitikkojen ja brändien osalta Suomessa tätä on näkynyt silmiinpistävän vähän. Jengi tuntuu haluavan päivystää Twitterissä. Kun siellä on niin paljon niitä seuraajia. Seuraajia, jotka jokaiseen postaukseen kommentoi, että rokotukset on huijausta, Venäjä on uhri Ukrainassa tai jotain persumaalitusta.

Sitten Elon Musk poistaa jotain moderointiominaisuuksia, lisää sekoilua, omien viestien seassa näkyy jotain kummallisia mainoksia ja alusta toimii huonosti. Ja Elon Muskin viestit näkyy kaikille, etkä niitä voi estää.

Mutta silti ei haluta lähteä alustalta, jossa ei ole järkeviä keskusteluita vaan pelkää huutamista. Koska alustalla on vaikka kymmentuhatta huutajaa olevinaan seuraajana. Vaikka kaikki tiedämme, että 80% niistä on Venäjän tai jonkun muun sekopäisen tahon botteja.

Ja mitä niillä Twitter-seuraajilla siis tekee? Oletko Twitter-influensseri? Se on vähän kuin bottifarmia pitäisi! Bottiseuraajat ei ole minkään arvoisia.

Lähtekää pois sieltä Twitteristä

Olin pitkään Twitter-intoilija. Mun mielestä se oli hyvä alusta, kunnes ei enää ollut. Viimeistään korona-aikana se meni rikki, kun rokotevastaisuuden masinointi ja muu sekopäisyys alkoi valtaamaan alaa ja lopulta Elon Muskin sinetti alustalle sai minut pois Twitteristä. Ensiksi en vaan käyttänyt sitä enää ja sitten poistin tilinkin.

Voin kertoa että elämäni on monta askelta laadukkaampaa kuin silloin kun tuli selattua Twitteriä.

Suositus kaikille. Lähtekää pois sieltä Twitteristä. Jos haluatte jotain vastaavaa somea käyttää, Threads on ihan hyvä.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.