Kerjääminen

kirjoittaja

in

En itseasiassa ole koskaan ennen törmännyt kerjäykseen ilmiönä. Ilmeisesti ilmiö ei ole mitenkään erityisen ennennäkemätön ollut esimerkiksi Helsingissä, mutta eipä tuolla ole ilmeisesti tullut tarpeeksi pyörittyä.

Tänä kesänä kuitenkin Tampereen katukuvaan on rantautunut ilmiö nimeltä kerjäys. Ulkomaalaissyntyiset kaverit ovat polvillaan lakki kädessä. Joskus lakissa on pohjakassa (1e), joskus 20c.

Aamulehdessäkin on asiasta puhuttu (en ole lukenut, kuullut vain) ja minulle on edelleenkin epäselvää, meneekö kavereilla oikeasti niin huonosti, että he joutuvat kerjäämään. Ja jos menee, kuinka se on Suomessa mahdollista. Ovatko toimittajat haastatelleet kavereita?

Jos henkilö on Suomen kansalainen, hän saa sosiaalitukia. Jos ei riitä, niin nyyh. Opiskelijat joutuvat elämään vähemmällä.
Jos henkilö ei ole Suomen kansalainen, niin eikö hän ole joko:

  1. Turvapaikanhakija
  2. Oleskeluluvan haltija
  3. Pakolainen
  4. Joku muu

Turvapaikanhakijat ja pakolaiset saavat käsittääkseni ylöspidon ja päivärahan vastaanottokeskuksissa. Lomalla kaveri tuskin on.

En tiedä miten oleskeluluvan kanssa nuo hommat toimivat. Eivätkö he saa sitten valtiolta avustusta?


Kommentit

6 vastausta artikkeliin “Kerjääminen”

  1. Rontti avatar
    Rontti

    Helsinkiin tämä kerjääminen on rantautunut selvästi tänä vuonna, aiemmin ei ole juurikaan näkynyt ja mietin juurikin samaa. Epäilisin, että nää on pakolaisia, maahanmuuttajia tms jotka keksivät että hitto otetaas vähän lisäliksaa kun tyhmät suomalaiset antaa mielellään ylimääräiset pois.

  2. Tampereella ainakin kerjääjien lakit ovat ammottaneet tyhjyyttään, joten päivätyötäni en lähtisi kerjäämällä korvaamaan.

  3. Oon ite huomannu saman tääl Helsingissä. En oikein tiedä, että miten heihin pitäis suhtautua. Pitäiskö kokea empatiaa, sääliä vai mitä. Jotenkin tuntuu ihan uskomattomalta, että jotkut todellakin kerjäävät.

  4. Olisko samaa lajia kun kesäisin helsinkiin rantautuvat taskuvarasjengit, eli ammattilaiset tulee täyttämään ko. sektorin suomen neitseellisille vesille.

    Eihän suomessa systeemin puitteissa elävän tarvi kadulle mennä rahaa hakemaan, eikö sossu tai joku kustanna alkoholistillekin sen jokapäiväisen pullon? ( Roihuvuoressakin asuneena väittäisin että kustantaa sen ja enemmän, jos penkille sammunut pitkän linjan ammattialkkis, josta menet tsekkaa elintoimintoja, ei sano että auta helvetti tässä kuollaan, vaan ’Soitatko taksin?’)

  5. Stilu just opasti että pitäs puhua nyt segmentistä eikä sektorista, eli edellinen postaukseni meni siltä osin ohi-sektorille.
    Siis:
    Ammattilaiset tulevat täyttämään ko. SEGMENTIN Suomen neitseellisille vesille.
    Pahoitteluni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.